Şanlıurfalı Öğrenciler İstanbul’da Ağırlandı

ŞANLIURFALI 43 ÖĞRENCİNİN TARİFSİZ İSTANBUL MUTLULUĞU

Rabve Vakfı “Eğitim İçin Her Şey” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Şanlıurfa’dan 43 öğrenciyi ve 7 öğretmeni İstanbul’da ağırladı. İlk defa İstanbul’a gelen öğrenciler, 3 gün boyunca müze gezilerinden boğaz turlarına, adalardan, kültür turlarına kadar İstanbul’un tarihi güzelliklerini de deneyimleme fırsatı buldular.

Rabve Vakfı “Eğitim İçin Her Şey” projesi kapsamında İstanbul’a hiç gelmemiş 43 öğrenciyi ve 7 öğretmeni 30 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında Şanlıurfa’dan İstanbul’a getirdi.

Programın birinci gününde Şanlıurfa’dan uçakla İstanbul’a gelen ve ilk defa uçağa binen öğrencilerin heyecanı gözlerinden okunurken, ziyarette bulundukları Sultanahmet, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Rahmi Koç Müzesi ve Miniatürk öğrencilerin büyük beğenisini topladı. Programın ikinci gününde Büyükada’ya giderek piknik yapan öğrenciler, bilim, benim dünyam, yaratıcı drama ve eğitimde motivasyon gibi aktiviteler ile de eğlenceli vakit geçirdi. Dönüşte boğaz turu yaparak, ilk defa İstanbul Boğazı ile tanışma fırsatı da elde eden öğrenciler, üçüncü gün gerçekleştirilen Emirgan turu sonrasında Rahmi Koç Müzesi ve Miniatürk’ü de ziyaret ettiler. Ayrıca programın ikinci gününde “Eğitim İçin Her Şey” projesi kapsamında burs kazanarak Suruç’tan İstanbul’a eğitim için gelen öğrencilerde katılım gösterdi.

Bu ziyaret ile öğrencilerin hayatlarına dokunmuş olmanın verdiği mutluluğu ifade eden Recep Palamut; 

“Daha önce Eğitim İçin Her Şey projesi kapsamında ziyaret ettiğimiz okullarda öğrencilere İstanbul’u görüp görmediklerini sormuştuk, çoğu öğrenci İstanbul’u daha önce hiç görmediğini söyledi. İstanbul’da en çok nereyi görmek isterdiniz diye sorduğumuzda ise İstanbul Boğazını görmek istediklerini öğrendik. Sonrasında öğretmenleri ile de görüşerek 50 kişilik bir İstanbul ziyareti organize ettik. Gelen öğrenciler üniversiteye hazırlanan ve lisans eğitimi için Türkiye’nin büyük illerine gitmek isteyen çocuklar. Biz de bu aşamada, bu pırıl pırıl gençlerin hayallerini gerçekleştirebilmek, onların hayatlarına dokunabilmek ve hayalini kurdukları İstanbul’u onlara tanıtabilmiş olmanın paha biçilmez mutluluğu içerisindeyiz.”

- RECEP PALAMUT

Hilvan ve Suruç’ta ziyaret edilen 20 okul ile birlikte “Eğitim İçin Her Şey” projesi ile 5 yılda 250 okul ve 100.000 öğrenciye ulaşma hedefine bir adım daha yaklaştıklarının altını çizen  Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut; “Zor şartlar altında yaşayan ve tek istekleri okullarına devam etmek olan çocukların hayallerini gerçekleştirmek amacıyla hayata geçirdiğimiz “Eğitim İçin Her Şey” projesi için elimizdeki tüm imkanları seferber ediyoruz. İleride onların meslek sahibi olmalarında bir payımız olması hem kendileri hem de ülkemiz adına büyük bir gururdur.” dedi.

Fotoğraf

GALERİSİ