Viranşehir Şanlıurfa

Okul Yenileme Projesi

Uluslararası yardım kuruluşlarından biri olan Rabve Vakfı Viranşehir’de bir köy okulunu onararak açılışını gerçekleştirdi.

İstanbul’dan Viranşehir’e gelip yaklaşık 1,5 ay’da onardıkları ilkokul ve anaokulunun açılışını yapmak isteyen heyet öncelikle ilçe Kaymakamı’nı makamında ziyaret ettikten sonra köye geçti.

Rabve Vakfı kurucularından olan hayırsever işadamı Mustafa Palamut’un işbirliği ile ilçemize 35 km uzaklıktaki Dİyarbakır yolu üzerinde bulunan Karınca Köyü’ne bağlı Hisar mezrasında bir ilköğretim okulunun onarımı yapılarak eğitime destekte bulunuldu.

Okulun açılış törenine İlçe Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, Rabve Vakfı kurucularından iş adamı Mustafa Palamut ve Recep Palamut İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, Şube Müdürü Aladdin Milli, Özel İdare Müdürü Sedat Tataş, İHH Viranşehir Temsilcisi Eyyüp Yaşar, Rabve Vakfı’nın diğer gönüllü üyeleri ve köy halkı katıldı.

Okulun onarımında emeği geçenlere teşekkür eden hayırsever iş adamı Mustafa Palamut, böylesi güzel bir eseri Hisar köyüne hediye ettikleri için son derece mutlu olduğunu belirtti.

Başta ülkemiz olmak üzere dünya’nın bir çok ülkelerinde yardım çalışmalarını organize ettiklerini belirten Rabve Vakfı kurucularından Mustafa Palamut, bu çalışmalar kapsamında en önemli gördükleri ihtiyacın okul, eğitim kurumlarının güçlendirme ve çoğaltılması olduğunu söyledi.

Böylesi değerli bir vakfın kendileri ile irtibata geçip ilçe eğitimine destekte bulundukları için vakıf çalışanlarına teşekkür eden İlçe Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, “ilçenin eğitim yönünden en üst seviyede bulunması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz ” diye konuştu. Açılış sonrası okul içini gezen heyet, çocuklara birer ayakkabı hediye etti. Onarılan okulu köy halkına teslim eden heyet, hatıra fotoğrafı çektirip köyden ayrılarak ilçedeki bir lokantada beraber yemek yedi.

"ilçenin eğitim yönünden en üst seviyede bulunması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz "

- Muhammed Lütfi Kotan

Fotoğraf