RABVE Vakfından Siverek'te Eğitim Atağı

RABVE Vakfı’ndan “Eğitim İçin Her Şey” projesiyle yenilenen okullara ziyaret.

İstanbul merkezde faaliyetlerini sürdüren Uluslararası yardımlaşma vakfı RABVE Vakfı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine gelerek tadilatını gerçekleştirdiği okulları ve su kuyusunun vurulduğu okulları ziyaret etti.
Şanlıurfa’dan start verilen “Eğitim İçin Her Şey” projesi kapsamında Siverek Örgülü İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek tadilatını gerçekleştirdiği 3 dersliğin açılışını gerçekleştirdikten sonra Yönetim Kurulu üyeleri Oluklu mahallesinde bulunan Oluklu İlk ve Ortaokula geçerek iki yıl önce şehit olan Polis Memuru Ali Öztürk hayratına yapılan su kuyusunun açılışını gerçekleştirdiler.

RABVE Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti.

"CPM Yazılım ve Rabve Vakfı ile birlikte; ülkenin dört bir yanındaki çocukların eğitimine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiğimiz "Eğitim İçin Her Şey" projesi ile 5 yıllık planlamada toplam 250 okul ve 100.000 öğrenciye ulaşılması hedefliyoruz. İlk etabı Şanlıurfa olan proje kapsamında 10.000 öğrenciye kışlık giyecek yardımında bulunulurken Şanlıurfa'da 20 okula ise su kuyusu açtık bunların 6 tanesi Siverek'te bulunuyor. Siverek'te projeye başladığımızda Örgülü ilkokulu kullanılamaz durumdaydı. Burada okulun yenilenmesi ve gerekli tadilatların yapılması için hızlıca çalışmalara başlayarak yeni eğitim öğretim yılına hazırladık. Örgülü İlköğretim Okulu'nun yaklaşık 500 öğrencisi var. Hepsi pırıl pırıl, yaşama ve okuma sevinciyle dolu. Buradaki sorunların çözümü için, devletimiz her ne kadar elinden geleni yapsa da biz özel sektöre de büyük sorumluluklar düştüğü inancındayım. Bugün Oluklu İlkokulunda açtığımız su kuyusunu da Şehit Polis Memuru Ali Öztürk hayratına açtık. Burada açtığımız su kuyusu ile çocuklarımız artık okullarında temiz içme suyuna rahatlıkla ulaşabilecekler. Dezavantajlı bölgelere desteklerimiz artarak devam edecek. Bu kapsamda Siverek'te çeşitli köy okullarımızı gezerek eksiklikleri tespit ettik arkadaşlarımız ile beraber Kasım ayına kadar bunları da teslim edeceğiz Ben bu okullarda görev yapan idarecileri ve öğretmen arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Çünkü okullarını en iyi duruma getirmek için sosyal medyadan bizlere ulaştılar biz bu vesile ile bugün buradayız. Vakıf olarak yardımlarımızın sürdürülebilir bir modelde olması için çaba harcıyoruz"

- Recep Palamut