Cow in a clearing

Kurban

Yapacağın Kurban Bağışı ile Bir Gülümsemeye #SEBEPOL

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Rabve Vakfı kurbanlarınızı ekonomik, sağlıklı ve çevre koşullarına uygun şekilde kesip yoksullara ulaştırıyor. Yapacağınız kurban bağışlarıyla binlerce yoksul ailenin sofralarını şenlendirebilir, bayramı mahzun geçirmelerini engelleyebilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT: Yapacağınız kurban bağışı işlemlerinizde kurbanınızın vakfımız tarafınızdan kesilmesi ve dağıtılması için vekalet veriyor kabul edilirsiniz.

10.000,00

İslam’da kurban, hicretin ikinci yılında uygulanmaya başlamıştır. Kuran’da kurban kelimesinin bir ibadet biçimi olduğunu Kevser suresi ifade etmektedir; “Rabbin için namaz kıl ve kurban kes.” Ayrıca, Hz. Peygamberin “Gücü yettiği halde kurban kesmeyen kimse mescidimize yaklaşmasın” şeklinde bir ifadesi de bulunmaktadır.

Kuran’da kurban kesilmesinin nedenleri şöyle açıklanmaktadır, “Kişi kurban kesmekle Allah’ın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koymuş olur. Kurban toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur. Zengine malını Allah’ın rızası, yardımlaşma ve başkalarıyla paylaşma yolunda harcama zevk ve alışkanlığını verir, onu cimrilik hastalığından ve dünya malına tutkunluktan kurtarır.”

Kuran’da kurban ibadetinin gösterişten uzak yapılması yönünde tavsiyeler vardır. Kurbanın topluma mesajı, Allah’a olan bağlılığın takvasını ve Hz. İbrahim gibi gerekirse Allah yolunda evladını bile kurban edebileceğinin akla getirilebilmesidir. Kuran’da bu konu Hac suresinde Şöyle ifade edilmektedir; “Onların (kurbanların) ne etleri ne de kanları Allah’a ulaşır. O’na ancak sizin takvanız, sizi Allah’ın buyruklarını yerine getirmeye zorlayan saygınız ulaşır.” (Hac, 22/37) Bu sözler kurban ibadetinde temel unsurun kalplerin takvası, başka bir deyişle ibadetin gösterişten uzak bir şekilde yapılmasıdır.

Rabve Vakfı Kurban Bağışı

1. Kurbanlarını vekâlet yoluyla vakfımıza gönderen hayırseverlerimiz, kurban bedellerini banka hesap numaralarına havale, internet üzerinden online bağış veya telefon vasıtasıyla ulaştırır.
  2. Kurban hisseleri bağışçıların talebi doğrultusunda, vakfımız tarafından kurban çalışması yapılacak ülkelerin ihtiyaç durumuna göre paylaştırılır.
  3. Kurbanlıklar Afrika bölgesinde, Kurban Bayramı’nın birinci günü bayram namazı akabinde İslami usullere göre kesilir. Kesilen kurbanlar paylara bölünerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılır.
  4. Kurban kesimleri tamamlandıktan sonra vakfımız, kurban sahiplerine kısa mesaj yoluyla kurbanın kesildiğine dair geri bildirimde bulunur.