slide11-2
Play Video

Hakkımızda

Geçmişten bu güne atalarımızdan gördüğümüz terbiye ile, hayır hasenatlarımızı yapmak dileğiyle çıkmış olduğumuz bu yolda, kurumsallaşarak 2014 yılından beri ilerliyoruz. Sorumluluk bilinci ile hayata geçirdiğimiz bu çalışmalarımızı; bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın, dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş muhtaç insanlara yardım ulaştırmak gayesi ile gerçekleştiriyoruz.

Kar amacı gütmeyen ve bağımsız bir kuruluş olan Rabve Vakfı; Türkiye’deki faaliyetlerini öncelikli olarak eğitim ve öğrenciler için yardım konularına yöneltmiştir. Bu kapsamda, okul bahçelerine su kuyuları açtırmak, okul tamiratları gerçekleştirmek, jeneratör ve yazıcı temini etmek, ilmihal ve ihtiyaç duyulan ders kitapları dağıtımını gerçekleştirmek, öğrencilere burs yardımında bulunmak, ihtiyaç sahiplerine giysi ve ayakkabı yardımında bulunmak gibi hayır işleri yapmaktadır.

Yurt dışındaki yardımları kapsamında ise, ihtiyaç sahiplerine kurban, akika, adak bağışına vesile olmuş, sağlık ve eğitim kompleksi inşa etmiştir.

Gönüllü faaliyetlerle başlayan bu çalışmalar kısa sürece Türkiye’den tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü olmuştur.

Rabve vakfı şimdiye kadar yaklaşık 400 farklı okulda 150.000 öğrenciye ulaşmıştır. 2023 yılı hedefi olarak, Eğitim İçin Her Şey Projesi ile 600 okul ve 250.000 öğrenciye ulaşmayı amaçlamaktadır.

Evrensel kardeşlik bilinciyle muhtaç tüm insanlara ihtiyaç duydukları insani yardımı ulaştırarak rahat bir yaşam sunmak.
Küresel huzur, adalet ve birliktelik için ihtiyaç sahibi ve bağışlayan arasında iyilik elçisi olmak.

Verdiğimiz hizmet kalitesini sürekli geliştirerek toplumun birliktelik yardımlaşma, dayanışma ve gelişimindeki temel ihtiyaçlarını karşılayarak tüm dünya insanlığını kucaklayan yardım kuruluşu olmak.

RABVE İLİM ve HİZMET VAKFI

Recep Palamut