Rabve İlim ve Hizmet Vakfı

RABVE İLİM VE HİZMET VAKFI

VİDEO GALERİ

Vakfımızın “Eğitim İçin Her Şey” diyerek çıktığı bu yolda ki hikayelerimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Ziyaret 2018 Kasım

Her zaman söylediğimiz gibi sadece bağışta bulunmak bağış sürecinin tamamlanması için yeterli değildir. Süreci layığı ile tamamlamak gerekir. Bu kapsamda yardım eli uzattığımız öğrencilerimiz ile bir araya gelmek bizler için çok kıymetli. Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Şanlıurfa ziyaretimizde Suruç Binatlı İlk Okulu, Siverek Büyük Kazanlı İlk ve Ortaokulu, Siverek Özel Eğitim Yetiştirme Merkezi, Karaköprü İsolar Köyü İlkokulu, Suruç Mürşitpınar ve Harmanalan İlkokulu’nu ziyaret ettik. Öğrencilerimize hediyeler verdik ve onların sevincine ortak olduk. Ayrıca Siverek Büyük Kazanlı İlk ve Ortaokulunda çok amaçlı salon ve yemekhane açılışı gerçekleştirdik.

2018 Nisan Ziyaret (38)

slide-11mobi2

Ziyaret 2018 Kasım

Eğitim için her şey diyerek çıktığımız bu yolda, az gittik uz gittik dere tepe düz gittik küçük dostlarımıza kavuştuk. Her ziyaretimizde olduğu gibi yine bizleri çok sıcak karşıladılar. Bu ziyaretimizde Siverek Yücelen İlk ve Ortaokulu, Suruç Bilim Anaokulu, Suruç Uysallı İlkokulu, Suruç Kovalı İlkokulu, Siverek Zübeyde Hanım M.T.A.L., Siverek Örgülü İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret ettik.   Geleceğimizin mimarı çocuklarımızın akranlarıyla eşit şartlarda eğitim görebilmesi için çalışmaya devam edeceğiz.

İstanbul

Rabve Vakfı - İstanbul Gezisi

Rabve Vakfı “Eğitim İçin Her Şey” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Şanlıurfa’dan 43 öğrenciyi ve 7 öğretmeni İstanbul’da ağırladı. İlk defa İstanbul’a gelen öğrenciler, 3 gün boyunca müze gezilerinden boğaz turlarına, adalardan, kültür turlarına kadar İstanbul’un tarihi güzelliklerini de deneyimleme fırsatı buldular.

Öğrenciler İstanbulda (19)

#BizHepOradayız

Nijerde Açılan Kuyularımız (8)

Nijer

Yardım Faaliyetlerimiz

Nijer’de binlerce insanın hayatına dokunup onlara umut kaynağı olmaya devam ediyoruz.

Rabve Tanıtım

Çocuklarımızın geleceği için var gücümüzle çalışıyoruz. Haydi hep birlikte çocukların yüzündeki gülücük olmaya!

slide-11mobi

slide-7

hilvan

Eğitim İçin Her Şey

Eğitim İçin Her Şey demeye devam ediyoruz. 2018’in Nisan ayında, Şanlıurfa Hilvan Geyikören İlk Oklunu ziyaret ettik. Öğrencilerimizin isimlerine özel paketler hazırladık giysi ve okul ihtiyaçları için yardımda bulunduk.

suruç

Okul Müdürü'nün Mektubu

Şanlıurfa Suruç Abdurrahman Şimşek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sayın Tahsin Doğan’ın Rabve Vakfına Mektubu.

Old handwritten letter

slide3

nijer

Gönüllüler Derneği Ortak Organizasyon

Rabve Vakfı olarak, onlarca sivil toplum kuruluşu ve on binlerce gönüllü üyesini bir araya getiren, Türkiye’nin ilk iyilik platformu olarak, dünyada milyonlarca kişiye çare olma düşüncesiyle temelleri atılan “Gönüllüler” arasında biz de varız.

şanlıurfa

İstanbul Gezisinin Ardından Gelen Mektup

Geçtiğimiz haftalarda, “Eğitim İçin Her Şey” projesi kapsamında Şanlıurfa’dan gelen 43 öğrenciyi ve 7 öğretmeni İstanbul’da ağırlamıştık.

Suruç Abdurrahman Şimşek Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencilerden Rozan Beytekin, bu geziden sonra duygularını bir kağıda, mektuba dökmüş…

Bu satırları okurken, öğrencilerin hayatlarına dokunmuş ve hayalini kurdukları İstanbul’u onlara tanıtabilmiş olmanın verdiği mutluluğu tekrar tekrar yaşıyoruz.

Ink pen on a handwritten letter

slide1

siverek

Kasım 2017 Ziyaretimiz

2017’nin Kasım ayında Şanlıurfa ziyaretimizde Dağbaşı Güvercin İlkokulu ve Suruç Harmanalan İlk Okulunu Ziyaret Ettik.

-2017 - Şanlıurfa

Eğitim İçin Her Şey

Gönüllülük değil sorumluluk diyerek çıktığımız bu yolda Şanlıurfa’da bir çok okulu ziyaret edip öğrencilerimiz ile vakit geçirdik. Bu gezimizde; Tavşan İlkokulu, Mürşitpınar İlk Okulu, Hacı Mahmut Yavuz Anadolu Lisesi, Aşağı Karabahçe İlk Okulu, Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi, Vali Mehmet Erdoğan Cebeci İlk Okulu, Dolaş İlk ve Orta Okulu Kovalı İlk Okulu’nu ziyaret ettik.

slide0

slide11

2017 Ocak

Siverek Okul Ziyaretlerimiz

Örgülü İlk ve Orta Okulu ziyaretimizde, geleceğin mimarı öğrencilerimize kışlık kıyafet yardımında bulunduk. Açtığımız su kuyusu ile yaşam kaynağı olan su ihtiyacını giderdik. Okulun derslik kapasitesinin yetersiz olduğu çağrısında bulunan öğretmenimizi yanıtsız bırakmadık ve okul bahçesinde yer alan 1986 yılından kalma eski binanın tadilatını üstlenerek 2017-2018 eğitim öğretim döneminde öğrencilerimiz için hazır hale getirdik.

2017 Ocak

Suruç Okul Ziyaretlerimiz

Şanlıurfa Suruç’ta bulunan geleceğin mimarı miniklerimizi ziyaret ettik. Eğitim için her şey diyerek baş koyduğumuz bu yolda ihtiyaçları olan giysi ve kitapları hediye ettik.

slide4